Google+ Followers

Sunday, September 25, 2011

Tutorial Media Player Installation (Malay Tutorial)

Assalamualaikum...

     Hari ni aku nak ajar korang semua mcm mana nak settup media player kat laptop or desktop korang.

Sapa yang selalu nak play je video or lagu ada "Error" ikut tips ni ok

1.Winamp, K-LITE 321, QuickTime, Real Alternative, GOM Player, dll... -ni yg aku promot tuk korg pakai
                                                                                                                 -kalo ada player lain di boleh kan
2.Urutan untuk install media player tersebut

  •                Winamp
  •                K-LITE 321
  •                QuickTime
  •                Real Alternative
  •                GOM Player






3. Settel, Senang Je Kan.

Jika ada Sebarang pertanya silalah komen ok ^^,



Tuesday, September 20, 2011

All New 2011 Bugatti Veyron Grand Sport LOr Blanc






Pengeluar kereta supersport mewah, Bugatti baru-baru ini memperkenalkan model Veyron terbarunya yang menggunakan kemasan porselin dan dijual pada harga AS$2.24 juta (RM6.73 juta) seunit.

Kereta yang turut dikenali sebagai Grand Sport L'Or Blanc tersebut dilancarkan di luar kilang porselin milik syarikat Koenigliche-Porzellan-Manufaktur (KPM) di Berlin, Jerman. Ia dihasilkan sebagai meraikan permulaan kerjasama antara KPM dan Bugatti.

Menjadi kereta pertama yang menggunakan material porselin pada bahagian dalaman dan luarannya, hanya sebuah Veyron sebegini dihasilkan.

Bugatti Veyron dengan spesifikasi biasa dijual pada harga AS$1.6 juta (RM4.81 juta) seunit. Ia dilengkapi dengan sebuah enjin V8 dan mampu mencecah kelajuan sehingga 
407  kilometer sejam (km/j).

Pemilik KPM, Jorg Woltman memberitahu idea untuk bekerjasama dengan Bugatti sebenarnya diinspirasikan oleh Rembrandt Bugatti yang merupakan seorang pembuat arca terkenal. "Sekarang, kami telah menghasilkan porselin paling laju di dunia," kata Woltman. - Agensi

PORSELIN digunakan sebagai material utama untuk kemasan dalaman dan luaran Bugatti Veyron ini.






Sunday, September 18, 2011

New Supercar Lamborghini Gallardo LP 570-4 Super Trofeo Stradale 2011 Release




                                 






PERFORMANCE

Top speed:   320 km/h
Acceleration (0–100 km/h [0–62 mph]): 3.4 sec.


CHASSIS AND BODY

Frame:   Structural aluminium space frame, based on aluminium extruded parts welded to cast  
                         aluminium joint elements
Body:   Aluminium with thermoplastic “hang-on” parts and diffuse use of Carbon Fiber
Suspension:   Double-wishbone front and rear suspension system, anti-roll bar, anti-dive and anti-squat
ESP:            Full ESP system with ABS, ASR and ABD
Brakes:   Power vacuum, aluminium alloy callipers: 8 cylinder front callipers and 4 cylinder rear 
                         callipers
Ventilated discs (front ­ rear) Ø 365 x 34 mm ­ Ø 356 x 32 mm (Ø 14.37 x 1.34 in - Ø 14,02 x 1,26 in)
Steering:   Power-assisted rack and pinion
Tires (front – rear):  Pirelli P ZERO CORSA 235/35 ZR 19 – 295/30 ZR 19
Wheels (front – rear):   Aluminium alloy: 8.5" x Ø 19" – 11" x Ø 19"
Kerb-to-kerb turning circle:   11.5 m (37.7 ft)
Mirrors:   External mirror manually foldable
Rear spoiler:  fixed
Airbags:   Front “dual-stage” driver and passenger airbags. Nur bei OPT-Kopf-Thorax-Seitenairbags

ENGINE

Type:   10 cylinders V 90°, DOHC 4 valves, common-pin crankshaft
Displacement:   5204 cc (317,6 cu in)
Bore and stroke:   Ø 84.5 mm x 92.8 mm (Ø 3.33 in x 3.65 in)
Valve-Gear:   Chain-driven, intake and exhaust continuously variable valve timing, electronically controlled
Compression ratio:   12.5:1
Maximum power:   419 kW (570 CV) at 8000 rpm
Maximum torque:   540 Nm at 6500 rpm (398.3 ft lbs at 6500 rpm)
Emission class:   EURO 5 - LEV 2
Emission control system:   Catalytic converters with lambda sensors
Cooling system:   Two water radiators + oil-to-water cooler, engine and gearbox radiator
Engine management system:   Bosch MED 9
Lubrication system:   Dry sump