Google+ Followers

Sunday, August 21, 2011

Lagu Raya Yg Pasti Akan Di Dgr Sampai Bile2 :)


Suasana Hari Raya - Anuar & Ellina
nk menjelang je raya , pasti lagu ni akan di main kan
x kire r kt mna2 kan corong radio ke, mp3 ke, enset ke, mp4 ke.
lagi senang citer semua gadget yg boey play mp3 pasti ada lagu ni
selamat melayan ^^,

Monday, August 15, 2011

Kotak Hati


Hujan - Kotak Hati (Album Version)
Tak usah kau terangkan ku tahu
potret wajahmu di setiap penjuru
curahkan deritamu padaku
biarku rasa apa yang kau lalu

Terang terang
bersama rasa sayang
ku biarkan kau terbang
terang terang
sudut kecil ku isi
untuk senyuman mu lagi

Berbaring renung kita ke bulan
lagu yang ku tulis ku nyanyikan
lagu cinta tentang kita berdua
yang kan kita kenangi hingga tiba masa

Terang terang
bersama rasa sayang
ku biarkan kau terbang
terang terang
sudut kecil ku isi
untuk senyuman mu lagi

Mimpi mimpi
yang tak kembali
aku janji
janji takkan pergi

Tak usah kau terangkan ku tahu
potret wajahmu di setiap penjuru
curahkan deritamu padaku
biarku rasa apa yang kau lalu

Terang terang
bersama rasa sayang
ku biarkan kau terbang
terang terang
sudut kecil ku isi
untuk senyuman mu lagi

Mimpi mimpi
yang tak kembali
aku janji
janji takkan pergi

Thursday, August 11, 2011

Nak Kad Raya!!!


Tahun ni mcm x best r raye..
Ingat lagi time dulu2
Member2 pos kad raye
Sanggup ku gamkt dinding bilik aku
akan tetapi aku da x tau mne dah kad raya
kawan2 aku
cz family berpindah ke sandakan sabah
n aku pulak time ade kt mlake, study
skang nak anta kad raya da x boley
tempat aku ni alamat da x menentu
maam pelarian
(hehehehe)
aku rindu ngan kawan2 ku..
nak kad raye wehhhhHHHHH!!!!


>>>kad raye paling famous<<<


Tuesday, August 9, 2011

Maaf Kan Aku...



Dan
Bila esok datang kembali
Seperti sedia kala
Di mana kau bisa bercanda

Dan
Perlahan kau pun
Lupakan aku mimpi buruk mu
Dimana telah ku tancapkan duri tajam
Kau pun menangis menangis sedih
Maafkan aku

( 1 )
Dan
Bukan maksud ku
Bukan ingin ku melukaimu
Sedarkah kau di siniku pun terluka
Melupakanmu menepikanmu
Maafkan aku

( 2 )
Lupakanlah saja diriku
Bila itu bisa membuatmu
Kembali bersinar
Dan berpijar seperti dulu kala
Caci-maki saja diriku
Bila itu bisa membuatmu
Kembali bersinar
Dan berpijar seperti dulukala

Monday, August 8, 2011

Keselamatan FB Anda. Sila Periksa! S.O.S






Facebook telah berubah sekali lagi tanpa pemberitahuan.

Sila lihat pada URL anda (top box pada skrin anda). Jika anda lihat "http" atau hanya "www" dan bukannya "https", anda TIDAK mempunyai sesi yang selamat & boleh digodam.

Pergi ke -> Tetapan Akaun (Account Settings) ---> Keselamatan (Security) ---> klik Change atau Edit.

Periksa (Check) kotak (Secure Browsing), klik Simpan (Save).

Anda lihat sekali lagi URL anda akan terpapar https://

Selamat mencuba.

Saturday, August 6, 2011

Tanda Lelaki Telah Jatuh Cinta


1. Lelaki akan bersungguh-sungguh melakukan sesuatu perkara ntuk kekasihnya dengan rela hati bukan kerana terpaksa atau dipaksa.

2. Lelaki akan sentiasa ingin menghiburkan kekasih hatinya dan berubah menjadi orang yang suka berbual.

3. Lelaki akan kerap menasihati dan memberi pandangan kepada kekasihnya sebagai tanda dia menyayangi kekasihnya itu.

4. Kadangkala lelaki cuba menyekat kebebasan kekasihnya kerana wujudnya perasaan cemburu dan curiga.

5. Lelaki sentiasa berasa takut akan kehilangan kekasihnya.

6. Lelaki tidak menyukai sekiranya kekasih hatinya rapat atau berkawan dengan lelaki lain.

7. Apabila kekasihnya tidak memberi tumpuan sepenuhnya, lelaki akan mudah berasa cemburu dan sensitif.

8. Adakalanya lelaki bersikap seperti keanak-anakan kerana mahukan perhatian dan layanan daripada kekasihnya.

9. Lelaki akan berubah menjadi seorang yang rajin dan sanggup membantu kekasihnya melakukan apa sahaja.

10. Lelaki mula pandai merajuk kerana ingin dipujuk oleh kekasihnya.

11. Lelaki akan mula berasa risau dan curiga apabila kekasihnya berjauhan darinya dalam tempoh yang lama.

12. Lelaki akan sentiasa memastikan keselamatan kekasihnya kerana dia lebih mementingkan kekasihnya daripada dirinya sendiri.

13. Lelaki akan kerap bertanyakan sedalam mana cinta kekasihnya terhadap dirinya.

14. Lelaki tidak akan melayan perempuan lain jika tiada urusan penting.

15. Lelaki akan cuba meluangkan lebih banyak masa dengan kekasihnya walaupun terpaksa menunggu.

16. Lelaki akan cuba membanggakan kekasihnya di depan kawan-kawan atau orang lain.

17. Apabila putus cinta, lelaki mudah berasa serik dan wujudnya rasa tidak percaya dengan cinta perempuan lain. Pada masa yang sama, dia mengharapkan kekasihnya kembali.

18. Lelaki menganggap kekasihnya sebagai orang yang paling dipercayainya dan sanggup berkorban apa sahaja termasuk harta mahupun nyawa.

9. Lelaki tidak akan berlaku curang terhadap kekasihnya. Tetapi apabila mereka curang ini bermakna kasih sayang terhadap kekasihnya itu belum sepenuhnya.

20. Tidak semua lelaki sanggup menitiskan air mata hanya kerana seoran perempuan.

Wednesday, August 3, 2011

Wali Band - Doaku Untukmu Sayang



kau mau aku apa, pasti kan ku beri
kau minta apa, akan ku turuti
walau harus aku terlelap dan letih
ini demi kamu sayang

reff:
aku tak akan berhenti
menemani dan menyayangimu
hingga matahari tak terbit lagi
bahkan bila aku mati
ku kan berdoa pada Ilahi
tuk satukan kami di surga nanti

tahukah kamu apa yang ku pinta
di setiap doa sepanjang hariku
Tuhan tolong aku, tolong jaga dia
Tuhan aku sayang dia

repeat reff

(Tuhan tolong aku, jaga jaga dia
Tuhan ku pun sayang dia)



Cinta Muka Buku Official Video Clip - Najwa Latif

Usha2 blog org, tetiba terjumpa pasal entri Najwa Latif
Sapa tu?? Aku kenal pun dari member bilik
-Ala budak yg nyanyi lagu sendiri buat video then post kt youtube
Sorie la, sumpah x knl sapa dia ni..
hhahahhaha
usha2 lagu dier kt youtube
lagi ni memang best
tebaik r Najwa
layan yuk...



lirik

kita brkenalan hnya dlm laman muka buku,


kau hantar pesan dan sruh aq terima kamu,


ooooohhh wooo..hatiku rasa sesuatu


dan pabila kau kata kau mahu jumpa aq,


ku gelisah berdebar hati rasa x menentu,


ooohhh..wooo...benarkah rasa itu




bagaimana harus bersua,


ku rasa gementar tetapi bahagia,


Perlukah kita beri peluang pertama,


walaupon kita x pernah brjumpa




bnyk prsoalan yg brada dminda,
bnyk tnda tanya dan juga kata kerja,


otak kata jgn hati pula kata ya,


hidup x mnentu adakah ini cinta




banyak soalan banyak juga jawapannya,


kata hati dan rasa x dibiar saja,


setiap yg brlaku ada kebaikannya,


harus pejam mata,


dan cuba apa saja

Tuesday, August 2, 2011

NoveL KasiH YanG SucI bY ZulaikhA On9 Read

Ramai permintaaan nak baca novel ni
dengar crite mmg best novel karya Zulaikha ni
Jadi....
Aku nk kongsikan kat korang
Baca secara on9
aku puas cari novel ni
memang susah nk jumpa..
Selamat Membaca
:)






Monday, August 1, 2011

Di Bazar Ramdhan Bandar Sandakan

Hari ni aku ngan famiy berbuka simple2 je
martabak ayan n daging ngan chicken wing
Time d bazar
Masih lagi ada budak,remaja n makcik
minta sedekah(pengintu)
adoy,kecian2 jua.tpi bju yg diorg pakai cam loaded
pening r aku
masih ada lagi ke rakyat dalam kemiskinan
bukan kerajaan da bg bajet yg besar ke
kepada yg berkedudukan miskin
sedih aku meliat bha...

gambar hiasan


Apabila Ramadhan Datang


Assalamualaikum...
Di sini aku nk ucapakan selamat menunaikan ibadah berpuasa
di bulan penuh keberkatan bulan Ramadhan Al Mubaraq
kepada yg mengenali diri ini.
Moga dibulan yag mulia ini dapat kita
merebut apa sahaja pahala yg akan diberi daripada-Nya
dan mudah2an segala dosa2 yang lalu akan diampuni oleh-Nya
Amin...

+Time posa ni ku berharap sgt jangan r datang gestrik aku
mencuba full kan terawih d masjid
membuat kebaikan
membaca ayat suci al-quran
moga yang ku hadapi ini adalah dugaan dari Mu Ya Allah
dapat ku tempuh.
Amin..




-Lirik-
Ku mengharapkan Ramadhan
Kali ini penuh makna
Agar dapat kulalui
Dengan sempurna

Selangkah demi selangkah
Setahun sudah pun berlalu
Masa yang pantas berlalu
Hingga tak terasa ku berada
Di bulan Ramadhan semula

Puasa satu amalan
Sebagaimana yang diperintahNya
Moga dapat ku lenturkan
Nafsu yang selalu membelenggu diri
Tiada henti-henti

Tak ingin ku biarkan Ramadhan berlalu saja
Tuhan pimpinlah daku yang lemah
Mengharungi segalanya dengan sabar
Kita memohon pada Tuhan diberikan kekuatan
Ku merayu pada Tuhan diterima amalan

Selangkah demi selangkah...
Dengan rahmatMu oh Tuhanku...
Ku tempuh jua