Google+ Followers

Thursday, November 24, 2011

The Potters - Aw Aw

* The Potters x mghampakan peminatnya dgn lagi bru mereka Aw Aw
*Best, layan yuk ^,^


ada-ada saja tingkah laku wanita
yang menghiasi setiap hamparan dunia
jadi serba salah ku dibuat olehnya
ingin aku memiliknya
*courtesy of LirikLaguIndonesia.net
jantungku berdetak saat ku dekat dengannya
semakin kencang dan semakin kencang lagi
buatku mati berdiri dan tak ada kata lagi
ingin rasanya memiliki

aw aw aw aw aw aw
ku semakin gila dibuat olehnya
aw aw aw aw aw aw
ku semakin gila dan tak terkendali lagi
aw aw aw aw aw aw
ku semakin gila dan tak terkendali lagi

reff:
mana pernah aku tahu
bahwa kau juga mencintaiku
dan terbanglah bersamaku
lewati langit biru

mana pernah aku tahu
ternyata kau membalas cintaku
dan cobalah temaniku
habiskan waktumu

repeat reff [2x]

aw aw aw aw aw aw
ku semakin gila dibuat olehnya
aw aw aw aw aw aw
ku semakin gila dan tak terkendali lagi
aw aw aw aw aw aw
ku semakin gila dan tak terkendali lagi

repeat reff [3x]


Sunday, September 25, 2011

Tutorial Media Player Installation (Malay Tutorial)

Assalamualaikum...

     Hari ni aku nak ajar korang semua mcm mana nak settup media player kat laptop or desktop korang.

Sapa yang selalu nak play je video or lagu ada "Error" ikut tips ni ok

1.Winamp, K-LITE 321, QuickTime, Real Alternative, GOM Player, dll... -ni yg aku promot tuk korg pakai
                                                                                                                 -kalo ada player lain di boleh kan
2.Urutan untuk install media player tersebut

  •                Winamp
  •                K-LITE 321
  •                QuickTime
  •                Real Alternative
  •                GOM Player






3. Settel, Senang Je Kan.

Jika ada Sebarang pertanya silalah komen ok ^^,



Tuesday, September 20, 2011

All New 2011 Bugatti Veyron Grand Sport LOr Blanc






Pengeluar kereta supersport mewah, Bugatti baru-baru ini memperkenalkan model Veyron terbarunya yang menggunakan kemasan porselin dan dijual pada harga AS$2.24 juta (RM6.73 juta) seunit.

Kereta yang turut dikenali sebagai Grand Sport L'Or Blanc tersebut dilancarkan di luar kilang porselin milik syarikat Koenigliche-Porzellan-Manufaktur (KPM) di Berlin, Jerman. Ia dihasilkan sebagai meraikan permulaan kerjasama antara KPM dan Bugatti.

Menjadi kereta pertama yang menggunakan material porselin pada bahagian dalaman dan luarannya, hanya sebuah Veyron sebegini dihasilkan.

Bugatti Veyron dengan spesifikasi biasa dijual pada harga AS$1.6 juta (RM4.81 juta) seunit. Ia dilengkapi dengan sebuah enjin V8 dan mampu mencecah kelajuan sehingga 
407  kilometer sejam (km/j).

Pemilik KPM, Jorg Woltman memberitahu idea untuk bekerjasama dengan Bugatti sebenarnya diinspirasikan oleh Rembrandt Bugatti yang merupakan seorang pembuat arca terkenal. "Sekarang, kami telah menghasilkan porselin paling laju di dunia," kata Woltman. - Agensi

PORSELIN digunakan sebagai material utama untuk kemasan dalaman dan luaran Bugatti Veyron ini.






Sunday, September 18, 2011

New Supercar Lamborghini Gallardo LP 570-4 Super Trofeo Stradale 2011 Release




                                 






PERFORMANCE

Top speed:   320 km/h
Acceleration (0–100 km/h [0–62 mph]): 3.4 sec.


CHASSIS AND BODY

Frame:   Structural aluminium space frame, based on aluminium extruded parts welded to cast  
                         aluminium joint elements
Body:   Aluminium with thermoplastic “hang-on” parts and diffuse use of Carbon Fiber
Suspension:   Double-wishbone front and rear suspension system, anti-roll bar, anti-dive and anti-squat
ESP:            Full ESP system with ABS, ASR and ABD
Brakes:   Power vacuum, aluminium alloy callipers: 8 cylinder front callipers and 4 cylinder rear 
                         callipers
Ventilated discs (front ­ rear) Ø 365 x 34 mm ­ Ø 356 x 32 mm (Ø 14.37 x 1.34 in - Ø 14,02 x 1,26 in)
Steering:   Power-assisted rack and pinion
Tires (front – rear):  Pirelli P ZERO CORSA 235/35 ZR 19 – 295/30 ZR 19
Wheels (front – rear):   Aluminium alloy: 8.5" x Ø 19" – 11" x Ø 19"
Kerb-to-kerb turning circle:   11.5 m (37.7 ft)
Mirrors:   External mirror manually foldable
Rear spoiler:  fixed
Airbags:   Front “dual-stage” driver and passenger airbags. Nur bei OPT-Kopf-Thorax-Seitenairbags

ENGINE

Type:   10 cylinders V 90°, DOHC 4 valves, common-pin crankshaft
Displacement:   5204 cc (317,6 cu in)
Bore and stroke:   Ø 84.5 mm x 92.8 mm (Ø 3.33 in x 3.65 in)
Valve-Gear:   Chain-driven, intake and exhaust continuously variable valve timing, electronically controlled
Compression ratio:   12.5:1
Maximum power:   419 kW (570 CV) at 8000 rpm
Maximum torque:   540 Nm at 6500 rpm (398.3 ft lbs at 6500 rpm)
Emission class:   EURO 5 - LEV 2
Emission control system:   Catalytic converters with lambda sensors
Cooling system:   Two water radiators + oil-to-water cooler, engine and gearbox radiator
Engine management system:   Bosch MED 9
Lubrication system:   Dry sump





Sunday, August 21, 2011

Lagu Raya Yg Pasti Akan Di Dgr Sampai Bile2 :)


Suasana Hari Raya - Anuar & Ellina
nk menjelang je raya , pasti lagu ni akan di main kan
x kire r kt mna2 kan corong radio ke, mp3 ke, enset ke, mp4 ke.
lagi senang citer semua gadget yg boey play mp3 pasti ada lagu ni
selamat melayan ^^,

Monday, August 15, 2011

Kotak Hati


Hujan - Kotak Hati (Album Version)
Tak usah kau terangkan ku tahu
potret wajahmu di setiap penjuru
curahkan deritamu padaku
biarku rasa apa yang kau lalu

Terang terang
bersama rasa sayang
ku biarkan kau terbang
terang terang
sudut kecil ku isi
untuk senyuman mu lagi

Berbaring renung kita ke bulan
lagu yang ku tulis ku nyanyikan
lagu cinta tentang kita berdua
yang kan kita kenangi hingga tiba masa

Terang terang
bersama rasa sayang
ku biarkan kau terbang
terang terang
sudut kecil ku isi
untuk senyuman mu lagi

Mimpi mimpi
yang tak kembali
aku janji
janji takkan pergi

Tak usah kau terangkan ku tahu
potret wajahmu di setiap penjuru
curahkan deritamu padaku
biarku rasa apa yang kau lalu

Terang terang
bersama rasa sayang
ku biarkan kau terbang
terang terang
sudut kecil ku isi
untuk senyuman mu lagi

Mimpi mimpi
yang tak kembali
aku janji
janji takkan pergi

Thursday, August 11, 2011

Nak Kad Raya!!!


Tahun ni mcm x best r raye..
Ingat lagi time dulu2
Member2 pos kad raye
Sanggup ku gamkt dinding bilik aku
akan tetapi aku da x tau mne dah kad raya
kawan2 aku
cz family berpindah ke sandakan sabah
n aku pulak time ade kt mlake, study
skang nak anta kad raya da x boley
tempat aku ni alamat da x menentu
maam pelarian
(hehehehe)
aku rindu ngan kawan2 ku..
nak kad raye wehhhhHHHHH!!!!


>>>kad raye paling famous<<<


Tuesday, August 9, 2011

Maaf Kan Aku...



Dan
Bila esok datang kembali
Seperti sedia kala
Di mana kau bisa bercanda

Dan
Perlahan kau pun
Lupakan aku mimpi buruk mu
Dimana telah ku tancapkan duri tajam
Kau pun menangis menangis sedih
Maafkan aku

( 1 )
Dan
Bukan maksud ku
Bukan ingin ku melukaimu
Sedarkah kau di siniku pun terluka
Melupakanmu menepikanmu
Maafkan aku

( 2 )
Lupakanlah saja diriku
Bila itu bisa membuatmu
Kembali bersinar
Dan berpijar seperti dulu kala
Caci-maki saja diriku
Bila itu bisa membuatmu
Kembali bersinar
Dan berpijar seperti dulukala

Monday, August 8, 2011

Keselamatan FB Anda. Sila Periksa! S.O.S






Facebook telah berubah sekali lagi tanpa pemberitahuan.

Sila lihat pada URL anda (top box pada skrin anda). Jika anda lihat "http" atau hanya "www" dan bukannya "https", anda TIDAK mempunyai sesi yang selamat & boleh digodam.

Pergi ke -> Tetapan Akaun (Account Settings) ---> Keselamatan (Security) ---> klik Change atau Edit.

Periksa (Check) kotak (Secure Browsing), klik Simpan (Save).

Anda lihat sekali lagi URL anda akan terpapar https://

Selamat mencuba.

Saturday, August 6, 2011

Tanda Lelaki Telah Jatuh Cinta


1. Lelaki akan bersungguh-sungguh melakukan sesuatu perkara ntuk kekasihnya dengan rela hati bukan kerana terpaksa atau dipaksa.

2. Lelaki akan sentiasa ingin menghiburkan kekasih hatinya dan berubah menjadi orang yang suka berbual.

3. Lelaki akan kerap menasihati dan memberi pandangan kepada kekasihnya sebagai tanda dia menyayangi kekasihnya itu.

4. Kadangkala lelaki cuba menyekat kebebasan kekasihnya kerana wujudnya perasaan cemburu dan curiga.

5. Lelaki sentiasa berasa takut akan kehilangan kekasihnya.

6. Lelaki tidak menyukai sekiranya kekasih hatinya rapat atau berkawan dengan lelaki lain.

7. Apabila kekasihnya tidak memberi tumpuan sepenuhnya, lelaki akan mudah berasa cemburu dan sensitif.

8. Adakalanya lelaki bersikap seperti keanak-anakan kerana mahukan perhatian dan layanan daripada kekasihnya.

9. Lelaki akan berubah menjadi seorang yang rajin dan sanggup membantu kekasihnya melakukan apa sahaja.

10. Lelaki mula pandai merajuk kerana ingin dipujuk oleh kekasihnya.

11. Lelaki akan mula berasa risau dan curiga apabila kekasihnya berjauhan darinya dalam tempoh yang lama.

12. Lelaki akan sentiasa memastikan keselamatan kekasihnya kerana dia lebih mementingkan kekasihnya daripada dirinya sendiri.

13. Lelaki akan kerap bertanyakan sedalam mana cinta kekasihnya terhadap dirinya.

14. Lelaki tidak akan melayan perempuan lain jika tiada urusan penting.

15. Lelaki akan cuba meluangkan lebih banyak masa dengan kekasihnya walaupun terpaksa menunggu.

16. Lelaki akan cuba membanggakan kekasihnya di depan kawan-kawan atau orang lain.

17. Apabila putus cinta, lelaki mudah berasa serik dan wujudnya rasa tidak percaya dengan cinta perempuan lain. Pada masa yang sama, dia mengharapkan kekasihnya kembali.

18. Lelaki menganggap kekasihnya sebagai orang yang paling dipercayainya dan sanggup berkorban apa sahaja termasuk harta mahupun nyawa.

9. Lelaki tidak akan berlaku curang terhadap kekasihnya. Tetapi apabila mereka curang ini bermakna kasih sayang terhadap kekasihnya itu belum sepenuhnya.

20. Tidak semua lelaki sanggup menitiskan air mata hanya kerana seoran perempuan.

Wednesday, August 3, 2011

Wali Band - Doaku Untukmu Sayang



kau mau aku apa, pasti kan ku beri
kau minta apa, akan ku turuti
walau harus aku terlelap dan letih
ini demi kamu sayang

reff:
aku tak akan berhenti
menemani dan menyayangimu
hingga matahari tak terbit lagi
bahkan bila aku mati
ku kan berdoa pada Ilahi
tuk satukan kami di surga nanti

tahukah kamu apa yang ku pinta
di setiap doa sepanjang hariku
Tuhan tolong aku, tolong jaga dia
Tuhan aku sayang dia

repeat reff

(Tuhan tolong aku, jaga jaga dia
Tuhan ku pun sayang dia)



Cinta Muka Buku Official Video Clip - Najwa Latif

Usha2 blog org, tetiba terjumpa pasal entri Najwa Latif
Sapa tu?? Aku kenal pun dari member bilik
-Ala budak yg nyanyi lagu sendiri buat video then post kt youtube
Sorie la, sumpah x knl sapa dia ni..
hhahahhaha
usha2 lagu dier kt youtube
lagi ni memang best
tebaik r Najwa
layan yuk...



lirik

kita brkenalan hnya dlm laman muka buku,


kau hantar pesan dan sruh aq terima kamu,


ooooohhh wooo..hatiku rasa sesuatu


dan pabila kau kata kau mahu jumpa aq,


ku gelisah berdebar hati rasa x menentu,


ooohhh..wooo...benarkah rasa itu




bagaimana harus bersua,


ku rasa gementar tetapi bahagia,


Perlukah kita beri peluang pertama,


walaupon kita x pernah brjumpa




bnyk prsoalan yg brada dminda,
bnyk tnda tanya dan juga kata kerja,


otak kata jgn hati pula kata ya,


hidup x mnentu adakah ini cinta




banyak soalan banyak juga jawapannya,


kata hati dan rasa x dibiar saja,


setiap yg brlaku ada kebaikannya,


harus pejam mata,


dan cuba apa saja

Tuesday, August 2, 2011

NoveL KasiH YanG SucI bY ZulaikhA On9 Read

Ramai permintaaan nak baca novel ni
dengar crite mmg best novel karya Zulaikha ni
Jadi....
Aku nk kongsikan kat korang
Baca secara on9
aku puas cari novel ni
memang susah nk jumpa..
Selamat Membaca
:)






Monday, August 1, 2011

Di Bazar Ramdhan Bandar Sandakan

Hari ni aku ngan famiy berbuka simple2 je
martabak ayan n daging ngan chicken wing
Time d bazar
Masih lagi ada budak,remaja n makcik
minta sedekah(pengintu)
adoy,kecian2 jua.tpi bju yg diorg pakai cam loaded
pening r aku
masih ada lagi ke rakyat dalam kemiskinan
bukan kerajaan da bg bajet yg besar ke
kepada yg berkedudukan miskin
sedih aku meliat bha...

gambar hiasan


Apabila Ramadhan Datang


Assalamualaikum...
Di sini aku nk ucapakan selamat menunaikan ibadah berpuasa
di bulan penuh keberkatan bulan Ramadhan Al Mubaraq
kepada yg mengenali diri ini.
Moga dibulan yag mulia ini dapat kita
merebut apa sahaja pahala yg akan diberi daripada-Nya
dan mudah2an segala dosa2 yang lalu akan diampuni oleh-Nya
Amin...

+Time posa ni ku berharap sgt jangan r datang gestrik aku
mencuba full kan terawih d masjid
membuat kebaikan
membaca ayat suci al-quran
moga yang ku hadapi ini adalah dugaan dari Mu Ya Allah
dapat ku tempuh.
Amin..




-Lirik-
Ku mengharapkan Ramadhan
Kali ini penuh makna
Agar dapat kulalui
Dengan sempurna

Selangkah demi selangkah
Setahun sudah pun berlalu
Masa yang pantas berlalu
Hingga tak terasa ku berada
Di bulan Ramadhan semula

Puasa satu amalan
Sebagaimana yang diperintahNya
Moga dapat ku lenturkan
Nafsu yang selalu membelenggu diri
Tiada henti-henti

Tak ingin ku biarkan Ramadhan berlalu saja
Tuhan pimpinlah daku yang lemah
Mengharungi segalanya dengan sabar
Kita memohon pada Tuhan diberikan kekuatan
Ku merayu pada Tuhan diterima amalan

Selangkah demi selangkah...
Dengan rahmatMu oh Tuhanku...
Ku tempuh jua

Friday, July 29, 2011

ALL ABOUT IT- VIRUS FB


VIRUS FB SEMAKIN BAHAYA: Virus terbaru di FB mengunakn gambar anda.....ia akan mengatakn bahawa anda telah di tagkn di dalam suatu gambar....dan ia akan menghantar 1 link yang membawa virus...bila anda terkena...ia akan merosakkan program dalam computer dan semua account anda.. sekali anda terkena...ia akan menghantar e-mail ke kawan anda dan mengatakn perkara yang sama.....sila sebar kan perkara ini...


Kenali Dahi Anda

DAHI LEBAR Ciri2:saiz dahi XL, lapang lagi luas mata memandang . Faktor2 Best:Tidak suka 'port' tentang hal peribadi orang lain,berjimat cermat. Faktor2 kureng: Sering disalah anggap sombong kerana berat mulut untuk memulakan bicara. DAHI DENGAN JUNTAIAN ANAK RAMBUT Ciri2: rambut terjuntai seolah menetupi dahi Faktor2 Best: pemurah dari segi tenaga , wang ringgit @ apa saja. Faktor2 kureng: Mudah cair dengan pujuk rayu, sering diambil kesempatan. DAHI BENTUK HATI Ciri2: Bentuk seakan huruf 'M' Faktor2 Best: murah rezeki, kreatif keran asuka berfikir dan berimaginasi. Faktor2 Kureng: Tidak suka pegang tanggungjawab, tidak pandai sim pan rahsia DAHI JENDOL Ciri2: dahi menonjol. permukaan luas Faktor2 Best: Bertanggungjawab, rajin, aktif, cerdas lagi bijaksana Faktor2 Kureng: kurang keyakinan pada diri sendiri .lagi satu kalau bercinta,tak ingat dunia.jiwang karat! DAHI BERSEGI Ciri2 :Berbentuk seakan petak Faktor2 Best: Tekun, rajin, mudah beri tumpuan terhadap sesuatu. faktor2 kureng: dah lah tak pandai bersosial, pilih bulu lak tu DAHI SEMPIT Ciri2 : Bersaiz S, penuh dengan anak rambut. Faktor 2 Best: Sangat berdikari, tidak mudah putus asa ,cerdik. faktor2 kureng: yang nie tak banyak kelemahan... .sukar mencari pasangan idup. ~sekadar bacaan semata2.. kalau betul..mungkin hanya kebetulan~



Gambar Hiasan At Google

dahi aku je xtau yang mna satu ciri2 kt atas..hhahhahaha


2010 Nissan GT-R R35 ... Number 1 Sports Car

Nissan GTR R35
Sapa yang x tau kan..
Kereta sport buatan jepun.
Aku da terpikat ngan kreta ni
Serius ingin memikinya suatu hari nanti
Walaupun kat malaysia ni da belambak orang pakai
usha2 gak arga kreta sport ni
nk tau ke...
hhahhahahahahahha
ada gak r dalm 34*K
kene kerje keras siket r
jop tengok sikit ttg kreta ni
pasti korang pun terpikat nk memiliki kreta ni





Thursday, July 28, 2011

[MTV] Hazama AF9 - Cinta Teragung

Lagu ni best..
mendayu2 r kalo hazama menyanyi
lagi2 lagu Pokok
pasti korang tau kan..
jop layan




Maafkan aku sekiranya tak termampu
Untuk mencurahkan semua isi hatiku
Ternyata tak terkata
Rinduku padamu

Chorus
Ku takkan bisa menjadi lebih
Dari apa yang terdaya
Namun ku tetap berjanji
Akan masih mencuba untuk
Memujuk hatimu
Mencintai aku
Kerna semua yang ada
Hanyalah untukmu

Secebis perasaan ku hamparkan
Membawa sejuta harapan
Menagih cinta
Teragung darimu

Ulang Chorus

Maafkan aku sekiranya
Tak termampu untuk
Mencurahkan semua
Isi hatiku

Tuesday, July 26, 2011

Duit Syiling Malaysia Siri Ke-3 -JOP TGK-


Assalamualaikum & Salam 1Malaysia.
Da lama aku x update blog ni sejak lepas final exam awal bln lalu
Hari entre aku nk cakap tentang DUIT SYILILING MALAYISA yang terbaru..
Memang aku bangga r ngan Bank Negara
Memang Cantik dan Lawa hasil seni yg ada kt duit syiling
Jop tengok >>>
hahahahaha



Nikel Loyang Bersalut Kuprum / Nickel Brass Clad Copper (5.66 gram)


Nikel Loyang / Nickel Brass (4.18 gram)



Keluli Tahan Karat / Stainless Steel (2.98 gram)

Keluli Tahan Karat / Stainless Steel (1.72 gram)




Tuesday, July 5, 2011

Exam Time

Mimggu ni minggu mood study nak tak nak
mcm mna tu, ak sendiri bingung ngan ayat ak,
bhahahhah
Selasa-Diagnostik Komputer, 9am
Rabu- Pengurusan Rangkaian 9am, Keselamatan Teknologi Maklumat 2.30pm
Khamis - Prinsip Keusahawanan 2.30pm
Wish Me luck ^^,/

Monday, June 27, 2011

Myvi XDA Bumbung????>>>TengOk Jop


HhahAHhahHAHhahA....
aku g r uSHA2 r sTaTus2 Fb KwN2 KAn
ternampak pulak post yang best
mYvi kebanggaan malaysia
XDA bumbung..
gempak siott..
mana mo cari???
orang cakap Limited Edition,,
tah betul ntah x..


Saturday, June 25, 2011

SABTU & AHAD MESTI BOSAN...

ak pun xtau la asal bosan time sabtu ahad ni
biasa r tu xda function n duet..
tengah kopak oooo
g 1 panaz, adoy mmg x best jalan2 time panaz
badan msti melekit..
so duduk bilik maen game r n on9..
hahahaahhah
ni game yg slalu aku maen..



hhahahahha


Lawatan Ke Mesin Niaga & Jaring At KL(All About IT)



MESINIAGA





Puncak Mesiniaga


Server Mesiniaga


JARING :)

pEjAbAT JarIng


Friday, June 24, 2011

Jemming, Lepas Tensen Ngan Member






G Jemming rabu lepas...boley2 pulak polis buat roblock..da kena member aku saman..
g MP,mlake..lepak kejap then g jemming..
kluar lagu2 lama der, hhhhahah
apa2 pun paling mantop lagu ulik mayang..
hahhaha
thanks kwn2

Monday, June 13, 2011

PAHANG MARII

G pahang, saje jalan2 duet masyuk pulak time tu... g jemputan kakak member aku kawen..
ari sabtu g air terjun manching.. mmg best..xtipu :)
puas aty mandy sana lagi2 tempat d mana air jatuh ke bawah...